LYMFEMASSASJE

LYMFEMASSASJE

LYMFEMASSASJE

Hva er lymfemassasje?

Lymfedrenasje aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene. Lymfemassasje er en behandling som går grundig til verks, og setter blant annet i gang flere renselsesprosesser i kroppen.  Teknikken ble utviklet i Danmark i 1930-årene av de danske fysioterapeutene Estrid og Emil Vodder. Behandlingsmetoden er godt kjent i Mellom-Europa, og aksepteres stadig av flere og flere leger.

Hvordan utføres Lymfemassasje?

Behandlingen går ut på at terapeuten bruker lette pulserende trykk med hendene for å stimulere lymfesystemet. Den milde massasjeformen fører lymfevæsken fra vevet til lymfeknutene, som renser lymfevæsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet.Lymfedrenasje med vakuum sies å være en mer effektiv metode, og omtales som en ”storrengjøring” av kroppen. Vakuumbehandlingen utføres med vakuumkopper som er tilkoblet et sug. Før koppene plasseres på kroppen (langs lymfebanene), smøres det aktuelle området inn med olje, slik at det blir enklere å dra vakuumglasset rundt. Vakuumet stimulerer lymfesystemet og skaper et undertrykk som blant annet bidrar til økt blodsirkulasjon. Utskillelsen av avfallsstoffer økes og oppsamlede giftstoffer finner veien ut etter hyppige toalettbesøk. Resultatet er ofte mer overskudd og energi. Vakuumbehandlingen ”masserer” dypt og er en skikkelig grunnbehandling av kroppen.

Hvorfor er Lymfemassasje nødvendig?

Kjemikalier fra mat vi har spist eller fra kosmetikk vi har brukt lagres i kroppen vår i årevis. Giftstoffene forsvinner inn i lymfesystemet og hoper seg opp, og kan deretter skape en rekke ubalanser i kroppen. Hvis man trener aktivt blir man kvitt en del av giftstoffene gjennom svette og urin, men har man en stillesittende og lite aktiv hverdag kan man ofte trenge hjelp til å få i gang sirkulasjonen med lymfedrenasje.

 

tilbake   booking

DEL Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page