TRIGGERPUNKT-MASSASJE

TRIGGERPUNKT-MASSASJE

TRIGGERPUNKT-MASSASJE

Hva er Triggerpunkt-massasje?

Triggerpunktmassasje er en behandlingsform som stimulerer blodsirkulasjonen og kretsløpet, samt ømme og stive muskler, og brukes ofte som en del av andre massasjeformer for å få best mulig resultat ved ulike smertetilstander. Triggerpunktsbehandling kan man få både ved for eksempel klassisk massasje og idrettsmassasje, behov for dette avgjøres i behandling og tilpasses deretter det aktuelle området.

Hvordan virker Triggerpunkt-massasje?

Massasjen hjelper  kroppen til å kvitte seg med avfallsstoffer. Stress, følelsesmessige spenninger og ensidig arbeid kan gi vonde triggerpunkter/ muskelknuter/ smertepunkter. Triggerpunktene kan også komme fra skade fra et slag, en strekk i muskulaturen, nakkesleng eller om du har vært utsatt for kaldt trekk. Vonde triggerpunkter kan også være en følgetilstand ved andre lidelser som gikt, betennelser og isjias. Behandlingen hjelper for problemer i nakke, skuldre, arm, rygg, musesyke og hodepine mm.

Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt er et aktivt ømt punkt i muskulaturen som stråler ut til et annet område på kroppen som kan være selve senteret for ubehaget eller plagen. Ved å påvirke triggerpunktet stimuleres blodsirkulasjonen i det plagsomme området og utløser en renselsesprosess hvor avfallstoffer blir brakt bort. Dette bidrar til å lindre eller løse plagen.

Hvordan utføres Triggerpunkt-massasje?

Behandlingen utøves med hendene ved å massere aktive ømme punkter som gir en karakteristisk utstråling fra de områdene pasienten har plager. Aktive triggerpunkter gir smerte hele tiden, passive punkter gir smerter bare når du trykker på dem. Passive punkter kan utvikle seg til aktive punkter hvis man fortsetter med ensidig belastning.

tilbake   booking

 

DEL Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page